Zobne proteze

Z dobrimi zobmi in lepim nasmehom je kvaliteta življenja mnogo boljša.

V naši ordinaciji bomo skupaj z vami poiskali najboljši način, kako vašo protezo narediti čim bolj udobno.

Naši izkušeni zobozdravniki vam lahko v kratkem času povrnejo nasmeh

Zakaj bi nam leta omejevala kvaliteto življenja? Tudi starejši lahko živimo kvalitetno in polno življenje – važne so le naše prioritete in pravilne odločitve. Naši izkušeni zobozdravniki vam lahko v kratkem času povrnejo nasmeh, vašim upadlim ustnicam in obraznim mišicam pa spet vrnejo podporo in posledično naravne konture. Naj bo nasmeh vaš okras in ponos.

Za izdelavo protez pri nas uporabljamo le najboljše materiale. Naše proteze so izdelane z najsodobnejšo tehnologijo po sistemu BPS® (Biofunctional Prosthetic System by Ivoclar Vivadent®). Za razliko od naših večplastnih materialov, se standardni akrilni zobje veliko hitreje obrabljajo, kar zahteva pogostejše obnove ali celo zamenjavo proteze. Večplastni zobje, kakršne uporabljamo pri nas, delujejo veliko bolj naravno, zato je odveč bojazen, da bodo vaši novi zobje “delovali umetno”. Ne le, da imajo tako izdelane proteze daljšo življenjsko dobo od klasičnih protez, pač pa tudi funkcionirajo bolje, kadar z njimi govorite ali jeste. 

Pri popolni brezzobosti vam s totalno protezo lahko na enostaven in hiter način povrnemo žvečno funkcijo in prikličemo nasmeh na vaš obraz.

Če vam manjka več zob in izdelava fiksnega mostička ne pride v poštev ali pa se zanj niste odločili, vam lahko naši strokovnjaki manjkajoče zobe hitro in enostavno nadomestijo z delno zobno protezo.

V kolikor vaši nosilni zobje zahtevajo predhodno izdelavo prevlek, lahko namesto z zaponami vašo protezo fiksiramo s pomočjo posebnih skritih polnil (precision attachments), ki zagotavljajo odlično fiksacijo proteze ob maksimalni estetiki, saj se v tem primeru zapone sploh ne vidijo.

Imediatna zobna proteza pa vam omogoča, da niste nikdar brez zob – niti takoj po kirurškem posegu. Imediatna zobna proteza vam ne le povrne funkcijo in estetiko, pač pa tudi ščiti ekstrakcijsko rano tekom celjenja. Presenečeni boste, kako dobro vaša nova proteza posnema stanje vaših zob pred ekstrakcijo. 

Resnično ni nobene potrebe, da bi se brez zob skrivali doma. Zdaj ni več dvoma, kam po novo zobno protezo! 

Informativni pregled pri nas je brezplačen!

Prednosti naših zobnih protez

Pogosta vprašanja

Manjkajoči zobje lahko povzročijo nestabilen ugriz, posledično pa se začnejo premikati in nagibati tudi ostali zobje. Med zobmi tako sčasoma nastajajo presledki – posledica je izguba alveolarne kosti, kar poslabša prognozo tudi za preostale zobe. Neustrezen ugriz s časom vodi do kroničnih sprememb in poškodb čeljustnega sklepa, kar povzroča bolečine in težave pri govoru in hranjenju. S pravočasno izdelavo parcialne (delne) proteze lahko preprečimo nastanek neželenih posledic premikov zob, vam pa zopet povrnemo popoln ugriz in zadovoljstvo tako pri hranjenju kot v socialnem življenju.

Naše zobne proteze so narejene iz najboljših neporoznih akrilatov, kar zmanjšuje možnost alergičnih reakcij, uporaba večslojnih zob pa nam omogoča izdelavo povsem individualiziranega naravnega nasmeha. V kolikor vam manjkajo vsi zobje, vam naši strokovnjaki lahko z izdelavo totalne proteze na enostaven in povsem neboleč način in že v kratkem času povrnejo vaš nasmeh.

Delna proteza je snemljivi zobni nadomestek, ki nadomešča manjkajoče zobe, in je s posebnimi objemkami (zaponami) pripeta na vaše preostale zobe. Zanjo torej ni potrebno brušenje zob ali kakršnikoli kirurški posegi (npr. implantati). Izdelana je lahko iz akrilata (PMMA), ojačana s kovinsko bazo (wisil) ali izdelana iz upogljivega materiala (WalPlast).

Imediatno protezo izdelamo vnaprej na osnovi odtisa vaših zob pred ekstrakcijo. Tako vam lahko že takoj ob odstranitvi vaših obolelih zob vstavimo novo imediatno protezo, ki jo po potrebi kasneje prilagodimo vašemu novemu stanju v ustih. Podporna tkiva (dlesni in čeljustna kost) se namreč po ekstrakciji spreminjajo, zato je tako protezo čez čas potrebno podložiti in prilagoditi novemu stanju zaceljenih tkiv.

Post-imediatne zobne proteze pa so izdelane na osnovi odtisa vaših čeljusti takoj po ekstrakciji. To nam omogoča izdelavo vaše nove proteze že v nekaj dneh s še večjo natančnostjo. Hkrati tako protezo lahko tudi preizkusite tekom izdelave, kar še poveča stopnjo zadovoljstva, saj so natančnost prileganja, funkcija in estetika na še višjem nivoju.

V kolikor bi kljub temu, da nosite zobno protezo, ponovno želeli uživati v hrani in se sproščeno smejati, vam lahko izdelamo protezo, ki je s pomočjo zobnih vsadkov (implantatov) pričvrščena v vaša usta. Tako se boste med hranjenjem spet lahko predali užitkom, ki jih ponuja odlična hrana, namesto da razmišljate o tem, kako in kaj jesti, da vam proteza ne bo ponovno padla iz ust. Ja, življenje je spet lahko lepo. Le zakaj ga ne bi uživali v polnosti.

Celo najboljše zobne proteze je potrebno občasno podložiti in prilagoditi novim pogojem v ustih, saj se podporna kost in mehka tkiva pod protezo z leti neprestano spreminjajo. Da bi vašo protezo ohranili komfortno in funkcionalno, jo je potrebno podložiti vsakih nekaj let (običajno na 2-4 leta). V nasprotnem primeru namreč neprilegajoča proteza s svojim premikanjem še dodatno prispeva k hitrejši resorbciji podporne kosti, poleg tega pa vam povzroča neprijetnosti, lahko žuli, pod protezo se začnejo prekomerno nabirati ostanki hrane ipd. V skrajnem primeru lahko proteza zaradi neustreznega prileganja in prenehanja tudi poči.

V primeru poškodbe proteze (poka, prelom, odlomljen zob, poškodovana zapona, itd.), vam jo bomo že v roku enega dneva strokovno popravili. V kolikor vam vaša stara proteza služi še relativno dobro, potrebna pa je zamenjava kompletnega starega roza akrilnega dela, vam lahko vašo staro zobno protezo obnovimo v celoti. Z obnovitvijo proteze torej zamenjamo kompleten dotrajan roza akrilat, ki je bil morda v preteklosti že večkrat repariran, je zabarvan ali je nehomogen, ohranimo pa zobe, katerih ste že vajeni. Na ta način zmanjšamo strošek popravila, vaša stara proteza pa bo po obnovitvi spet videti kot nova.

Ne glede na to, kakšno vrsto zobne proteze nosite, priporočamo redne preglede najmanj enkrat letno. To velja tudi za brezzobe paciente, ki nosijo totalno zobno protezo. Poleg kontrole ustne sluznice, kontrole ustreznega prileganja proteze in kontrole morebitnih preostalih zob, vam bomo ob pregledu vašo zobno protezo tudi profesionalno očistili in razkužili v ultrazvočni kopeli. Tako bo vaš nasmeh spet bel, zadah pa prijeten in svež!

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.