Porcelanske prevleke

Izboljšajte izgled in funkcijo obrabljenih
in poškodovanih zob

Porcelanske prevleke so zobni nadomestki, namenjeni za izboljšanje izgleda in funkcije obrabljenih in poškodovanih zob. V naši ordinaciji uporabljamo le najkvalitetnejše materiale in najmodernejšo tehnologijo, s katerimi pacientom povrnemo zdrav in privlačen nasmeh.

Visoko stopnja uspešnosti in trajnosti

Brezkovinske (polnokeramične) prevleke so zaradi svojih fizikalnih in estetskih lastnosti trenutno najboljši material za izdelavo visokoestetskih protetičnih zobnih nadomestkov. Zadnje večletne študije kažejo visoko stopnjo uspešnosti in trajnosti takšnih zobnih nadomestkov, z estetskega vidika pa je porcelan še vedno neprekosljiv material, saj so njegove fizikalne in optične lastnosti izredno podobne lastnostim naravne zobne sklenine.

Obstajajo številne različne vrste porcelanskih prevlek, v osnovi pa jih delimo na kovinsko-porcelanske prevleke in brezkovinske (polno-porcelanske) prevleke.

Prednosti polnokeramičnih prevlek

Pogosta vprašanja

Zaradi izjemnih fizikalnih in estetskih lastnosti cirkonija imajo takšne prevleke optične lastnosti naravnih zob (prehod svetlobe, naravne barve). Cirkonijevo ogrodje se lahko prekrije s slojem fasetirne keramike (“layered technique”), ali pa se s pomočjo CAD/CAM tehnologije izdela v dokončni obliki zoba, ki se ga samo tonira v željenih barvah sosednjih naravnih zob (“full-contour”). Cirkon-keramične prevleke se uporabljajo tako v prednjem (vidnem) kot v zadnjem (manj vidnem) sektorju. 

“Layered technique” je namenjena so predvsem za izdelavo visokoestetskih prevlek v prednjem sektorju.

“Full-contour technique” je namenjena predvsem za izdelavo visokoestetskih prevlek v zadnjem sektorju, kjer so grizne sile še posebej velike.

Te zobne prevleke so narejene iz posebne litij-disilikatne steklokeramike, ki s svojo čvrstostjo in izborom barv omogoča končni rezultat, ki je popolnoma enak naravnemu zobu, kar ta material uvršča v sam vrh estetske dentalne medicine. Takšno prevleko izdelamo s pomočjo najmodernejše CAD/CAM tehnologije, s pomočjo katere na osnovi skeniranega pripravljenega zoba izdelamo obliko bodoče prevleke iz posebnega keramičnega bloka, izdelanega v tovarni.

Ta material je namenjen predvsem za izdelavo visokoestetskih ultra-tankih prevlek ali lusk v prednjem (interkaninem) sektorju, saj zaradi manjše trdnosti materiala niso primerne za uporabo v področju ličnikov in kočnikov.

Narejene so iz materiala, ki poleg keramike vsebuje tudi nekaj % kompozitnih delcev, ki s svojo medsebojno zamreženostjo zagotavljajo optimalno prožnost materiala. Prav zaradi te lastnosti je material optimalen zlasti za prevleke na implantatih.

Nova generacija “Zirconia reinforced “glass-keramike je ojačana z 10% cirkona, ki zagotavlja visoko lomno odpornost materiala, hkrati pa ohranja estetske lastnosti glass-keramike, kot so translucenca, opalescenca and fluorescenca. Namenjene so predvsem izdelavi visokoestetskih prevlek v vidnem sektorju.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.