Beljenje zob

Se želite končno sproščeno nasmejati?

Z vrhunskim revolucionarnim sistemom za beljenje zob BriteSmile® vam pomagamo uresničiti sanje o čudovitem in sproščenem nasmehu že v eni uri.

Uspešno zdravljenje obdrži vaš naravni zob

BriteSmile® je varna, zdravju neškodljiva, hitra in zelo učinkovita metoda, ki omogoča, da vaš nasmeh spet čudovito zažari na vašem obrazu. To tehnologijo beljenja zob uporabljajo številne zobozdravstvene ordinacije v Evropi in po svetu. Pozitivne izkušnje in zadovoljstvo številnih uporabnikov potrjujejo revolucionarnost in kakovost BriteSmile® sistema za beljenje zob.

Pri svojem delu uporabljamo le najboljše materiale, ki so preizkušeni in certificirani, zato je njihova uporaba popolnoma varna tako za vaše zdravje kot za vaše zobe. Pri nas lahko bleščeče bel nasmeh dobite že v eni uri.

V naši ordinaciji izvajamo

Pogosta vprašanja

Naravna barva zob je zapisana v naši genetiki, ki določa sestavo in strukturo naših zob. Konečn izgled naših zob pa je odvisen od poteka našega odraščanja, prehranje, bolezni in morebitnih poškodb, ki so jih bili naši zobje deležni. Glavni dejavnik za barvo zob je dentin (notranja plast), ki skozi sklenino proseva in daje zobem osnovno barvo. 

Zobje se lahko zabarvajo zaradi staranja, slabe ustne higiene, jamanja zdravil, poškodbe oz. odmrtja zoba (notranje) ali zaradi uživanja hrane z močnimi barvili (zunanje). Še posebej, če kadimo, uživamo kavo, rdeče vino ipd. Za odstranitev zunanjega zabarvanja lahko zadostuje že profesionalno čiščenje zob pri zobozdravniku. Ker pa je zobna sklenina nekoliko porozna, prihaja z leti tudi do notranjega zabarvanja. Tega lahko odstranimo z beljenjem zob.

Beljenje zob je strokovno nadzovoravn postopek posvetlitve zob, ki s pomočjo aktivnega kisika (oksidacije) poskrbi za odstranitev barvil prisotnih na površini ali notranjosti zoba. Struktura zoba ostaja pri tem nespremenjena.

Strokovno vodeno beljenje pod nadzorom zobozdravnika ni škodljivo za zobe ali zobne strukture, kar potrjujejo tudi znanstvene študije.

Belila, ki se uporabljajo za beljenje zob vsebujejo karbamidni ali vodikov peroksid v različnih koncentracijah. Belilni gel z ustrezno koncentracijo peroksida nanesemo na/v zobe, kjer razpade na ureo in vodikov peroksid.

Beljenje zob je primerno za vsakogar, ki ima predhodno urejeno zobovje in nima ustnih bolezni, ki so kontraindicirane za beljenje. Beljenje zob učinkuje le na naravne zobe, medtem ko prevlek in drugih protetičnih izdelkov ne moremo beliti, zato je smiselno, da pacient, v kolikor želi svetlejši izgled zob, to stori pred izdelavo protetičnih nadomestkov.

Beljenje pri zobozdravniku poteka z uporabo 6-32% koncetracijo vodikovega peroksida, kar ni primerno za uporabo doma. Takšno beljenje je hitro in učinkovito. Uporablja pa se le pri zahtevnih zabarvanjih. Za beljenje doma preko noči se uporablja 10-16% koncentracijo karbamid peroksida. Takšno beljenje je bolj dolgotrajno in manj predvidljivo.

Najprej obiščete zobozdravnika, ki vam vzame natančen odtis vaših zob, ki ga pošlje v laboratorij, kjer zobni tehnik izdela posebne belilne folije, ki se natančno prilegajo površini vaših zob. Folije s belilnim sredstvom si nato, po navodilih zobozdravnika, sami vstavljate čez noč v usta.

Najprej zobozdravnik pregleda zobe in na podlagi vašega stanja ter želja določi ustrezno metodo beljenja zob. Sledi nanos belilnega gela in aktivacija z lasersko svetlobo. Ta aktivira gel, ki sprošča aktivni kisik, ki razgradi barvila v zobeh. Aktivni kisik ne deluje na sklenino, zato ostaja ta nespremenjena. Postopek beljenja traja približno eno uro pod nadzorom zobozdravnika.

Med in po beljenju zob se pri nekaterih pacientih lahko pojavi rahla preobčutljivost zob, ki se odraža kot povečana občutljivost na hladno in toplo, a navadno izzveni že v enem dnevu. Za zmanjšanje preobčutljivosti lahko predpišemo analgetike ali nanesemo v ta namen pripravljen fluoridni gel.

Učinek beljenja je težko natančno predvideti, saj je odvisen od vsakega posameznika glede na njegovo sestavo zob in tip zabarvanosti. Gotovo bodo vaši zobje po beljenju bolj beli. Za večjo kontrolo nad procesom in stopnjo beline, ki si jo želite pa svetujemo večfazno beljenje, saj se tako najlažje približamo vašemu željenemu nasmehu.

Da. Nekaj dni po beljenju ni priporočeno uživati hrane in pijače, ki vsebujejo močna naravna barvila kot npr. kurkuma, curry in podobne začimbe, kava, čaj, rdeče vino, paradižnik, rdeča pesa, tobak idr. Zobje so po beljenju še nekaj dni namreč bolj dovzetni za madeže.

Priporočamo, da uživate hrano in pijače brez barvil kot npr. riž, testenine, krompir, sir, bel kruh, mleko, banane in veliko vode. 

Dolgotrajnost učinka beljenja zob je odvisna od vašega načina življenja, navad in vzdrževanja ustne higiene. Z upoštevanjem navodil, ki jih dobite po beljenju zob, bodo vaši zobje vedno ostali svetlejši kot pred beljenjem, boste pa morda občasno, vsako leto ali leto in pol, potrebovali osvežitev z uporabo belilnih gelov doma. V kolikor ste strasten kadilec bo učinek beljenja izzvenel že v nekaj mesecih.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.