Politika zasebnosti

V skladu z GDPR Vas obveščamo, da smo našo komunikacijo ustrezno prilagodili novim pravilom glede varstva osebnih podatkov. Vaši osebni podatki bodo predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, KORA DENS, stomatološke storitve, d.o.o., Kogovškova ulica 1, 1000 Ljubljana ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Poleg tega imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«), pravico do omejitve obdelave, pravico do ugovora ter pravico do prenosljivosti podatkov. Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb Vas prosimo, da se obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je navedena spodaj.

Splošno

Lastnik (upravljavec podatkov) spletnega mesta je podjetje:

KORA DENS, stomatološke storitve, d.o.o.,
Kogovškova ulica 1,
1000 Ljubljana;

matična številka: 1907026000;
davčna številka: SI39193365. 

glavna dejavnost: 86.230 (zobozdravstvena dejavnost)

KORA DENS, stomatološke storitve, d.o.o. se zavezuje, da bodo ščitili vašo zasebnost in razvijali tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo.

Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto Lep nasmeh. Z uporabo spletnega mesta www.lepnasmeh.si  soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov: Andrej Kovačič, [email protected].

Na pooblaščeno osebo lahko kadarkoli naslovite vprašanja in zahteve v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov 

KORA DENS, stomatološke storitve, d.o.o. zbira na spletnem mestu naslednje podatke o vas:

 • Ime in Priimek
 • E-mail
 • Telefonska številka
 • Ostale podatke vnešene v obrazec

Spletna stran Lep nasmeh lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo:

 • Naslov IP
 • vrsta brskalnika,
 • imena domen,
 • čas dostopanja,
 • naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani.

KORA DENS, stomatološke storitve, d.o.o. te informacije uporabljajo izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta.

Pravilnik o piškotkih

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov.

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in katere vsebine si uporabnik ogleduje. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočila v komunikacijskem omrežju ne bi bilo mogoče. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje prijaznih spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

Google Analytics

Naša spletna stran uporablja Google Analytics, ki je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google. Google Analytics uporablja piškotke za analiziranje, kako uporabniki spletne strani uporabljajo. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnih strani (vključno z vašim naslovom IP) Google posreduje in hrani [na strežnikih v ZDA] [on servers in the United States] . Google te podatke uporablja za ovrednotenje vaše uporabe spletnih strani, posredovanje poročil o aktivnostih na spletni strani upraviteljem strani in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletnih strani in uporabo spleta. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih Google hrani.

Storitev Google Analytics nastavi naslednje piškotke:

 • _ga 2 leti To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta.
 • _gid 24 ur To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta.
 • _gat 1 minuta Omjevanje pogostosti zahtevkov.

Podrobne informacije o storitvi Google Analytics in svoji zasebnosti (vključno s tem, kako lahko nadzirate podatke, poslane Googlu) najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy/partners.

Storitveni piškotki

Uporabo piškotkov tretjih oseb ne moremo upravljati; za več informacij o teh piškotkih obiščite spletne strani teh oseb, npr. Facebook, Twitter, Instagram, YouTube.

Če ne želite uporabljati spletnih piškotkov, lahko v nastavitvah vašega brskalnika hrambo piškotkov zavrnite, onemogočite. V kolikor soglašate z uporabo naših piškotkov, ne pa tudi z uporabo piškotkov tretjih oseb, lahko izberete možnost »block third-party cookies« (zavrni piškotke tretjih oseb) – možnost se lahko med različnimi brskalniki nekoliko razlikuje.

Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

 

Scroll to Top