Zobne luske

Zobne luske je skoraj nemogoče razlikovati od naravnih zob

Zobne luske so tanki polnoporcelanski zobni nadomestki, ki so biokompatibilni in imajo odlične optične lastnosti, zato jih je skoraj nemogoče razlikovati od naravnih zob. Namenjene so predvsem za estetske korekcije zob v vidnem sektorju. Porcelanske zobne luske (veneers) so le nekaj desetink milimetra debel zobni nadomestek, s katerimi lahko na neinvaziven način polepšamo vaš nasmeh.

Luske so izredno prijazne do dlesni

V primerjavi s prevlekami zahtevajo zobne luske le minimalno brušenje sklenine in v popolnosti prekrijejo napake naravnih zob. Izdelamo jih na osnovi odtisa ali “scanna” vaših zob in jih nato prilepimo na zunanjo, torej pri nasmehu vidno površino zob. Izdelava zobne luske (veneer) zahteva natančno planiranje in veliko natančnost tako v ordinaciji kot v zobotehničnem laboratoriju.

So izredno prijazne do obzobnih tkiv (dlesni), za njihovo izdelavo pa je potrebna le minimalna preparacija sklenine, včasih jih je mogoče izdelati celo brez kakršnegakoli brušenja sklenine. Adhezivno jih nalepimo na zobno sklenino, njihovo 15-letno preživetje pa je 93% (statistični podatek DGZMK). S tem zagotavljajo porcelanske luske izjemen in dolgotrajen estetski rezultat.

Zobne luske so primerne za

Pogosta vprašanja

Navadno sta za takšno zdravljenje potrebna dva obiska. Na prvem obisku pripravimo in odtisnemo vaše zobe, na naslednjem obisku (običajno čez teden dni) pa preizkusimo in adhezivno trajno nalepimo luske na vaše zobe. S tem je postopek končan, čez nekaj tednov vas povabimo le še na kontrolo okluzije. Tako enostavno – in vaš nasmeh je popoln!

Ne. Glede na to, da je za luske potrebna običajno le minimalna preparacija zob, ki ne presega debeline sklenine, anestezija pogosto sploh ni potrebna. Zaradi večjega lagodja kljub temu pacientom običajno svetujemo minimalno anestezijo, ki pa nima sistemskih učinkov in je tako primerna tudi za mlajše paciente ter celo nosečnice.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.