INLAY/ONLAY

Rekonstrukcija zoba iz porcelana, kompozita ali hibridne keramike

Inlay / onlay je na osnovi odtisa ali “scanna” vaših zob v zobnem laboratoriju izdelana “delna prevleka” – gre torej za neke vrste “plombo”, izdelano v zobotehničnem laboratoriju.

Izdelamo manjkajoči delček vašega zoba

Kadar je karies obsežen ali pa so zobje poškodovani do te mere, da rekonstrukcija zoba s pomočjo direktne restavracije (“bele plombe”) ni več mogoča, je potrebno tak zob ustrezno pripraviti in odtisniti. V zobotehničnem laboratoriju nato s pomočjo sodobne CAD CAM tehnologije izdelajo manjkajoči delček vašega zoba, ki ga ob naslednjem obisku s posebnimi kompozitnimi lepili adhezijsko prilepimo na preostali del zdravega zoba.

Inlay / Onlay najpogosteje izdelamo iz porcelana, kompozita ali hibridne keramike. Tako rekonstruiran zob je videti, kot bi bil povsem nepoškodovan, svojo nalogo pa lahko opravlja še dolga leta in desetletja.

Prednosti inlay/onlay-a

Pogosta vprašanja

Za razliko od zobne prevleke, ki zahteva brušenje celotnega zoba, se pri preparaciji za Inlay / Onlay odstrani le karies ter zagotovi dovolj prostora za porcelan oz. material, iz katerega je izdelan inlay/onlay. Tako ohranimo več zdrave zobne substance, kot pa bi jo, če bi zob preparirali za prevleko.

Za razliko od plombe, ki jo iz kompozita izdelamo neposredno v ustih, je inlay/onlay izdelan na osnovi odtisa ali “scanna” vašega zoba v zobnem laboratoriju, največkrat iz porcelana s pomočjo CAD-CAM tehnologije, ki zagotavlja izredno natančnost prileganja (+-25 mikronov) takega izdelka. V zobnem laboratoriju izdelan inlay nato ob vašem drugem obisku adhezivno prilepimo (“cementiramo”) na vaš zob. Tako zobu spet povrnemo obliko in funkcijo, porcelan pa zagotavlja dolgo življenjsko dobo in popolno estetiko take restavracije.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.