Ortodontija

S pomočjo neopaznih ortodontskih aparatov do popolnega nasmeha

Smo certificirani za izdelavo brezžičnih neopaznih zobnih aparatov (“wireless”) Invisalign, ki so izdelani s pomočjo vrhunske sodobne CAD-CAM tehnologije.

Z enostavnim posegom do mladostnega videza

V primerjavi s klasičnimi ortodontskimi aparati je Invisalign prozoren in skoraj povsem neopazen. Ker ga lahko snamemo, je ustna higiena močno olajšana, aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete. Virtualno načrtovanje nam omogoča, da “vidite” svoj rezultat vnaprej, torej še preden se za terapijo sploh odločite. Prav tako sta tudi časovni plan in celotni strošek predvidene terapije znana vnaprej.

Certificirani smo tudi za Clear Aligner, ki je podobno kot Invisalign neopazen zobni aparat (“wireless”), ki je individualno izdelan za vas na osnovi odtisa vaših zob. Tudi Clear Aligner sistem omogoča, da z uporabo snemljivih ortodontskih opornic na skoraj neopazen način poravnate svoje zobe, obenem pa omogoča lažjo usno higieno. Za razliko od Invisaligna je cena nekoliko ugodnejša, žal pa ne vemo vnaprej, koliko alignerjev bo potrebnih za dosego končnega želenega stanja. Za razliko od Invisalign sistema, Clear Aligner opornice niso narejene računalniško v Ameriki, pač pa jih izdela pri nas eden od za to licenciranih zobnih laboratorijev.  Vsaka stopnja zahteva sklop po 3 alignerje. 

Primerjava Clear Aligner in Invisalign

V primerjavi med aparati Clear Aligner in Invisalign, je Clear Aligner nekoliko cenejši od Invisaligna, vendar je potrebno večkratno odtiskovanje vmesnega stanja tekom terapije, zato je namenjen le korekciji manjših ortodontskih nepravilnosti. 

Pri Invisalignu s pomočjo računalniške simulacije lahko optimalno načrtujemo celotno ortodontsko terapijo, eventualno primerjamo med seboj različne variante pomika zob, vam pa predvideni rezultat pokažemo vnaprej že pred samim pričetkom terapije. Tako ste vnaprej seznanjeni, ne le s stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete.

Prednosti neopaznih ortodontskih aparatov Invisalign in Clear Aligner

Pogosta vprašanja

Invisalign je neopazen brezžični (“wireless”) ortodonstki aparat, ki je na osnovi scanna vaših zob ter s pomočjo računalniške simulacije vašega idealnega željenega stanja individualno izdelan prav za vas s pomočjo vrhunske sodobne CAD CAM tehnologije.

S pomočjo računalniške simulacije optimalno načrtujemo celotno ortodontsko terapijo, eventualno primerjamo med seboj celo različne variante pomika zob, vam pa predvideni rezultat pokažemo vnaprej že pred samim pričetkom terapije. Tako ste vnaprej seznanjeni ne le s točnim stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete.

Po opravjenem pregledu in posvetu, kjer se pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih, ocenimo, ali ste primeren kandidat za Invisalign terapijo. Ocenimo tudi, kateri od paketov (Invisalign i7, Invisalign Lite oz. Invisalign Full) je najprimernejši za vas.

Nato s pomočjo intraoralnega 3D scannerja vzamemo “virtualni odtis” vaših zob ter vašega medčeljustnega odnosa, naredimo potrebne fotografije začetnega stanja, podatke pa skupaj z navodili za terapijo pošljemo v Align Technology v ZDA. Tam s pomočjo računalniške simulacije na osnovi vaših želja in naših navodil izdelajo virtualni 3D model idealnega stanja vaših zob. Program izračuna potreben pomik posameznih zob za vsako posamezno vmesno fazo. Na osnovi pridobljenih podatkov s pomočjo »CAD-CAM« tehnologije v Aligntech Institutu v Kaliforniji izdelajo individualno serijo prozornih alignerjev oz. oporonic , ki nam jih pošljejo in jih redno nosite v točno določenem zaporedju. Alignerji se tesno prilegajo vašim zobem in na določene zobe pritiskajo v natančno določeni smeri s silo, ki zadostuje za postopen pomik zob v smeri proti vnaprej začrtanemu idealnemu stanju. Vsaka dva tedna aligner zamenjate z novim, ki je malenkost drugačen od prejšnjega, in na ta način se zobje postopoma kontrolirano premikajo v željeni smeri.

Ortodontska terapija s pomočjo Invisalign prozornih opornic je:

 • učinkovita
 • estetska
 • povsem neboleča
 • končni rezultat je znan vnaprej
 • vnaprej znan čas terapije
 • vnaprej znan strošek terapije (plačujete lahko v obrokih!)
 • omogoča virtualno planiranje različnih terapij med seboj
 • s pomočjo aplikacije lahko sami spremljate napredek terapije
 • 5-letna garancija (velja samo za Invisalign Full)

S pomočjo Invisalign prozornih opornic lahko do svojega popolnega nasmeha pridete, ne da bi drugi sploh opazili, da nosite ortodontski aparat.

Postopna nadgradnja vašega Invisalign aparata za čudovit nasmeh

Invisalign sistem omogoča, da z uporabo snemljivih in skoraj nevidnih ortodontskih opornic, izdelanih s pomočjo CAD-CAM tehnologije, na neopazen način poravnate svoje zobe. S pomočjo Invisaligna imate končno lahko nasmeh, kot ste si ga vedno želeli!

Glede na kompleksnost terapije obstajajo 3 različni “paketi” Invisalign opornic:

 • Invisalign i7 (do 7 opornic za posamezni zobni lok)
 • Invisalign Lite (do 14 opornic za posamezni zobni lok)
 • Invisalign Full (neomejeno število opornic – 5 let garancije!)

Za minimalne korekcije zob pogosto zadostuje ze Invisalign i7.

Pri nekoliko večjih ortodontskih korekcijah, kjer je potrebno nekoliko večje število opornic (alignerjev), se odločimo za paket Invisalign Lite. Takšna terapija traja 28 tednov oz. približno pol leta.

Kompleksne ortodontske primere, ki zahtevajo več kot 14 opornic, rešujemo z Invisalign Full opornicami. Tu število opornic ni omejeno, naredimo jih toliko, kot je potrebno, da pridemo do ustreznega željenega in vnaprej planiranega končnega stanja. Pri Invisalign Full paketu zagotavljamo 5-letno garancijo, kar pomeni, da po potrebi (v primeru ponovnega premika posameznih zob iz željenega končnega položaja) brezplačno izdelamo potrebno število novih opornic, da ta premik korigiramo!

Paketa Invisalign i7 ter Invisalign Lite je mogoče naročiti tudi le za posamezni zobni lok (npr. samo zgornja čeljust, če so potrebne le manjše korekcije v tem zobnem loku), kar ceno terapije prepolovi.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.