Estetika obraza

Dobrodošli nazaj v mladost!

Estetika obraza je komplementarna z dentalnimi storitvami, saj se lepa in napeta koža ter polne in čutne ustnice čudovito podajo k lepim zobem. Zato v našem dentalnem centru izvajamo tudi estetske storitve na področju obraza.

Z enostavnim posegom do mladostnega videza

BOTOX

Eden najpogostejših posegov, ki se jih opravlja za ohranjanje mladostnega videza, je uporaba botoxa (botilinum toksin). Gre za naraven prečiščen protein, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Posebno prirejen v injekcijah se v izredno malih količinah injicira v tiste obrazne mišice, ki povzročajo neželjene gube na koži. Botulinum toksin namreč začasno relaksira lokalne mišice v področju, kamor se ga injicira. Na ta način prepreči nastajanje gub in gubic, ki bi jih mišice povzročale s svojim krčenjem.

POLNILA

Polnila (fillerji) so snovi, ki se vbrizgajo pod kožo in s tem izravnajo gube, vdolbine in druge nepravilnosti obraza. Dermalna polnila v koži obnovijo zalogo hialuronske kisline, s tem pa koža postane spet bolj sveža, prožnejša in mladostna. S pomočjo polnil lahko pretankim in nepravilno oblikovanim ustnicam na hiter in varen način dodamo ustrezen volumen in jih naredimo skladnejše. S pomočjo polnil pa je poleg skladnejše in polnejše oblike ustnic mogoče doseči tudi zgladitev gub na obrazu (npr. okoli ust in nosu), dodati volumen upadlim predelom (npr.jagodice in ličnice) in sočasno povrniti tudi hidracijo sami koži. Povečanje ustnic s pomočjo hialuronske kisline je najpogostejša metoda poltrajnega estetskega povečanja ustnic.

POMLAJEVANJE Z LASTNO PLAZMO

Danes si vsi želimo ohraniti mladost in svežino čim dalj časa. S pomočjo lastne krvne plazme, bogate s trombociti, rasnimi faktorji in matičnimi celicami, je mogoče brez telesu tujih umetnih substanc povrniti svežino svoji koži, zgladiti gubice in ohraniti mladosten videz tudi v zrelih letih. Ne le koža, ki jo želimo osvežiti, tudi brazgotine in nečista (aknasta) koža se s pomočjo terapije z lastno krvno plazmo lahko izboljšata.

Prednosti estetike obraza

Pogosta vprašanja

Hialuronska kislina je naravna snov (sladkor), ki spontano nastaja v telesu. Prisotna je v mladi koži in ji daje videz hidriranosti, nežnosti, svežosti in napetosti. Telo vsak dan proizvaja in zamenja približno tretjino lastne hialuronske kisline. 

Hialuronska kislina v polnilih je ustrezno klinično obdelana, da se zagotovi naraven in dolgotrajen učinek. Gre za povsem varno snov, ki jo telo absorbira brez kakršnihkoli stranskih učinkov in se lahko neprekinjeno uporablja.

Ko se količina hialuronske kisline v koži zaradi staranja z leti zmanjša, koža izgubi svoj mladostni videz. Najprej se začnejo pojavljati tanke gubice in črte, ki pa se s časom, ob pomoči težnosti, razvijejo v globlje gube.

Tretma z uporabo botoxa/hialuronske kisline je enostaven in skoraj povsem neboleč. Običajno traja 15 do 30 minut, odvisno od površine predelov, ki jih tretiramo. Na mestu vboda se lahko prehodno pojavi rdečina, izjemoma tudi podplutba.

Najprej vam odvzamemo 2 epruveti krvi. Iz nje v nekaj minutah pripravimo lastno krvno plazmo, ki jo vbrizgamo nazaj na mesta, ki potrebujejo pomlajevanje. Postopek je hiter in enostaven in s pomočjo anestezije tudi neboleč. Za optimalne rezultate je priporočljivo postopek ponoviti vsaj 3x v zaporedju 4-6 tednov.

Učinek traja 8 do 12 mesecev, izjemoma tudi dlje, odvisen pa je od starosti in strukture kože, mesta aplikacije, načina življenja in od vrste uporabljenega polnila. Redna uporaba botoxa in hialuronskih polnil zagotavlja dolgotrajen učinek ter mlajši in bolj svež videz. Po aplikaciji polnil bolniški stalež ni potreben, lahko se takoj vrnete k svojim vsakodnevnim opravilom. Svetujemo le, da se izogibante vročini (savna ipd.) in intenzivnim UV žarkom (solarij, ipd.) vsaj še naslednja 2 tedna.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna tradicija

Smo privatna zobozdravstvena ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Naša več kot 55-letna družinska tradicija je zagotovilo naši izkušenosti in predanosti delu in strankam. Številne zadovoljne stranke, ki so z nami iz generacije v generacijo, nam potrjujejo, da smo s svojim delom, pristopom in predanostjo na pravi poti. Ponosni smo na to!

Garancija na opravljene storitve

Zavedamo se, da si naši pacienti zaslužijo le najboljše, zato uporabljamo le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo. Vselej si srčno prizadevamo, da zagotovimo optimalne rezultate zdravljenja, na svoje storitve pa dajemo popolno garancijo.

Inovativni postopki, sodobna oprema in najboljši materiali

Z inovativnimi postopki, sodobno opremo in sodelovanjem s strokovnjaki iz različnih področij, vam zagotavljamo kvalitetno storitev na vseh področjih zobozdravstva. Uporabljamo le najboljše materiale, sodbno opremo ter neprestano spremljamo zobozdravstvene inovacije doma in po svetu.

Naročite se

V primeru, da ste se v zgornjem opisu našli ali pa imate dodatna vprašanja v zvezi s storitvijo, se naročite na posvet, kjer se vam bomo z veseljem posvetili in vas opremili z vsem dodatnim znanjem in informacijami v zvezi storitvijo.

Scroll to Top
logo-dr-kovacic-adria-dental-group-footer

Delovni čas: PON – ČET 9h -18h / PET 8h –13h

telefon: 0590/60000
e-pošta: [email protected]

"*" indicates required fields

Ime in priimek*
Napišite nam vaše želje ali vprašanje.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.